Bieten zaden / Kroten

Rode biet, ook wel kroot genoemd, is een wortelgewas en behoort tot de amarantenfamilie waar ook de suikerbiet toe behoort. De plant wordt tot 80 cm hoog en is zeer geschikt om te verbouwen in de moestuin. Vroeger werd de rode biet als arme mensenkost beschouwd, omdat die op arme grond geteeld kon worden. Bijvoorbeeld de rode biet kogel, mooi ronde rode bieten met een zachte zoete smaak. Er is zowel een zomer en herfstteelt. De bieten zaaien kan van april tot eind juni in de volle grond. De bieten groeien dan goed in de grond. Oogst vanaf juni. Vandaag de dag wordt deze meer als specialiteit geserveerd in natuurrestaurants. Voor hulp bij het zaaien en kweken van bieten kunt u hier terecht alsmede voor de bieten zaden. 

Lees meer
2,09 incl btw
2,09 incl btw
2,19 incl btw
1,89 incl btw
Bieten Loki zaden 7% korting
2,25 2,10 incl btw
1,89 incl btw
2,99 incl btw
3,29 incl btw
3,39 incl btw
3,29 incl btw
2,59 incl btw

Eten van Bieten / Kroten

De rode biet wordt als groente gegeten, dit kan zowel rauw, geraspt, gekookt als opgelegd. Bij rauw en geraspt is er kans op een aardsmaak. Rode bieten zijn ook geschikt voor soepen. De kleurstof betanine wordt ook gebruikt door de voedingsindustrie voor het kleuren van bepaalde gerechten.

Soorten rode bieten zaden

Er zijn vele verschillende soorten bieten die van zaden gekweekt kunnen worden. www.dutchgardenseeds.com heeft 4 soorten in het assortiment opgenomen: Bietenzaden halflange Cylindra, bietenzaden Egyptische platronde, bietenzaden Loki en bietenzaden vuurrode kogel. Naast de gewone bieten zaden hebben we van de biologische zaden ook nog 2 soorten bietenzaden. Alle soorten zijn van het merk Buzzy seeds.

Groentezaden bestellen bij Dutch Garden Seeds

Groentezaden kopen in onze webshop is geen slechte keus. Wij staan altijd voor u klaar. Ook als u vragen heeft over bijvoorbeeld uw bestelling, kunt u altijd even contact met ons opnemen. Het leuke van groenten kweken van groentezaden is dat de planten vaak sterker zijn en bovendien zonder bestrijdingsmiddelen groeien. Het is dus een leuke bezigheid en tevens een gezonde!