Sla kweken
Sla is super gezond en lekker. Daar komt nog eens bij dat sla redelijk eenvoudig te kweken is. Wacht niet langer, haal de groente dus snel in uw tuin!
Romeinse mini sla kweken, Rucola sla kweken of Radicchio sla
Sla is er in verschillende vormen en maten en elke slasoort bevat andere voedingsstoffen. Radicchio (bittere rode sla) schijnt veel antioxidanten te bevatten, terwijl romeinse sla bekend staat om zijn vitamine A. In ons assortiment hebben we verschillende soort sla. Onder andere: veldsla, bindsla, kropsla, krulsla, pluksla en snijsla.
Sla zaaien
Sla wordt gezaaid in vruchtbare, luchtige en vochtige grond, de plant heeft veel bladeren en een zwak wortelstelsel. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is. Bovendien heeft sla zonlicht nodig, maar de plant kan niet tegen te veel felle zon.
Sla zaaien in bakken
Sla in bakken zaaien is mogelijk. Een zonnige standplaats werkt goed in de lente en de herfst, maar in de zomer is het beter om de bakken in de schaduw te plaatsen.
Sla kweken in huis
Je plant sla in de tuin van maart tot augustus. Wil je vroeger zaaien of is het buiten meer dan 25°C? Zaaien binnenshuis. Zodra de groene puntjes boven de grond uitkomen, de plant naar buiten verplaatsen. Als de sla te lang bloeit, sterven de bruikbare bladeren af. Je moet gebruiken wat je zaait, dus zaai niet te veel in één keer.
Sla oogsten
Kropsla kan in een paar weken worden geoogst, rucola of snijsla zelfs een maand. Door de sla boven het groeipunt af te snijden, houdt u de plant intact en kan hij opnieuw groeien (en kun je vervolgens weer oogsten).
Sla kweken in moestuin
Bij het kweken van sla in de moestuin is het verstandig om goed op te letten wat er naast de sla staat. Uien en goudsbloemen hebben graag sla in hun buurt, ze geven stimulansen af die de sla helpen groeien. Peterselie heeft in dit opzicht een negatieve invloed op de groei van de sla in de moestuin.