Nieuwe Biologische Zaden: IJsbergsla én Bio/ECO Slakkenkorrels

31-05-2024

Nieuwe Biologische Zaden: IJsbergsla én Slakkenkorrels mét de bekende 10% Korting!

Hallo Tuinvrienden en Tuinvriendinnen,

We hebben weer iets leuks te melden! We hebben weer 2 nieuwe soorten BIOLOGISCHE zaden soorten aan het assortiment toegevoegd.

Tot onze grote schrik hadden we helemaal nog geen biologische ijsberg sla. NU wel ;-)

Biologische IJsbergsla Saladin

Biologische IJsbergsla Grazer Krauthäuptel 2

Beide soorten zou je nog kunnen zaaien voor heerlijke ijsbergsla 'later' in dit seizoen. Wellicht zijn tegen die tijd ook de slakken in aantallen afgenomen.

SLAKKENKORRELS / SLAKKENBESTRIJDING

We hebben de laatste keer dat we een nieuwsbrief hebben gestuurd verteld over de slakkenkorrels die wij hebben opgenomen in het assortiment. We hebben voor de zekerheid nog navraag gedaan om er zeker van te zijn dat deze niet schadelijk zijn de rest van de tuinen. Het antwoord van de expert was als volgt:

"Het is zeker eco en bio.

 

De werkzame stof is ijzer(III)fosfaat, wat van nature ook in de bodem voor komt.

Dus geen probleem om dit in te zetten bij biologische tuinders.

 

Het middel werkt wel anders dan bijvoorbeeld Metarex-M. De ECO Slakkenkorrels zorgen voor een vraatstop en de slak trekt zich terug in zijn natuurlijke schuilplaats en daar gaat deze dood.

Bij de traditionele middelen op basis van metaldehyde zal de slak verslijmen en zie je een slijmspoor wat erop duidt dat de slak dood is gegaan.

 

Luxan ECO-Slakkenkorrels zijn dus echt op basis van een stof die probleemloos kan worden gebruikt door biologische tuinders!"

Direct naar dit product: Luxan ECO Slak